
Biszkopt miętowy
Biszkopt miętowy powstał, gdy znudzona ciastem „leśny mech” pomyślałam o zmianie. Przecież mamy tyle zielonych ziół dookoła, czy naprawdę tylko szpinak nadaje się do ciasta? Jak pomyślałam tak i zrobiłam. Wyszło super 🙂 😀 Pulchny, aromatyczny, właśnie taki jaki powinien być.
Biszkopt miętowy połączyłam z biszkoptem czekoladowym. Przepis znajdziesz tutaj. Do tego śmietanowa masa truskawkowa (z truskawek liofilizowanych, ponieważ akurat takie miałam pod ręką) i masa na bazie śmietanki z delikatną nutką cytryny. Tort otynkowany masą maślaną na bezie szwajcarskiej. Ozdoby wykonane z bezy szwajcarskiej. Pycha…

🙂 😀 🙂 😀 🙂

Ja wymieszałam szpinak z miętą. Możesz wykonać ten biszkopt przy użyciu wyłącznie liści mięty. Do wymieszania mięty ze szpinakiem skłoniły mnie tylko względy ekonomiczne. Liście mięty są dość drogie o tej porze roku, dlatego już nie mogę doczekać się mięty z ogródka. Do biszkoptu dodałam odrobinę aromatu miętowego (można zastąpić go np: miętowymi kroplami na żołądek lub likierem miętowym). Myślę, że i bez tego zapach mięty będzie wyczuwalny.
Piszcie w komentarzach, jak podoba wam się przepis. Możecie go ocenić, zaznaczając gwiazdki pod obrazkiem przepisu. 🙂 Jeśli chcesz poznać więcej przepisów jak ten, to Zarejestruj się. Formularz znajdziesz po lewej stronie ekranu. Zachęcam Was do udostępnienia mojego przepisu, na Facebook-u lub Pinterest. Niech inni też go poznają. 🙂 Nie zapomnij polubić mojej strony na Facebook-u.

Biszkopt szpinakowo-miętowy.
Ingredients
Instructions
Notes




You May Also Like


Krem z czarnym sezamem
4 grudnia 2019

Beza szwajcarska
9 maja 2019
