krem orzechowy
Kremy,  Kremy maślane,  Kremy śmietanowe,  Slider

Krem orzechowy

Krem orzechowy z tego przepisu posmakuje każdemu zwolennikowi lekkich kremów o klasycznych smakach. Przyznam, że nawet dzieci zajadają się nim. Jest puszysty i mocno orzechowy.

Muszę przyznać, że kiedy pierwszy raz wpadł mi w ręce ten przepis powątpiewałam w jego smak. Myślałam, że będzie bardzo tłusty ze względu na połączenie masła i serka mascarpone, który sam w sobie jest dość ciężki. Jednak z braku alternatywy postanowiłam spróbować.

Przepis na krem orzechowy dostałam od koleżanki, która bardzo go zachwalała. Krem jest prosty w wykonaniu i naprawdę…. pyszny. 🙂 Polecam każdemu.

Do jego wykonania użyłam tylko składników najwyższej jakości (kiepski krem mascarpone nie będzie utrzymywał kształtu, przez co krem może być niestabilny). Najlepsze masło orzechowe nie zawiera oleju palmowego, nie ma również dodatku soli i cukru.

Najlepszy smak kremu orzechowego uzyskamy tylko i wyłącznie używając składników najwyższej jakości.

Zobacz również przepisy na:
 krem maślany Oreo – doskonały, gdy chcemy przedłużyć przydatność do spożycia naszego tortu.

 krem czekoladowy na śmietanie – pyszny, intensywnie czekoladowy krem 🙂 .

Jeśli spodobał Ci się poniższy przepis zachęcam Cię do zapisania się, do naszego newslettera, a na pewno nie ominie Cię żaden nowy wpis.

Proszę również o współdzielenie przepisu z innymi. 🙂

Dziękuję i smacznie zapraszam 😀

 

Zostaw mi swojego maila@,

a 2-3 razy w miesiącu wyślę Ci moje najnowsze przepisy i tutoriale.

Twój adres e-mail będzie użyty tylko do powiadamiania o nowych wpisach.

krem orzechowy

Krem orzechowy

Danie: Deser
Rodzaj: desery polskie
Słowa kluczowe: krem orzechowy, masaorzechowa, mascarpone, masło orzechowe, orzechy
Przygotowanie: 10 minutes
Razem: 10 minutes
Porcje: 600 ml
SmartBake.pl wypieki z pomysłem.
Wydrukuj

Składniki

  • 500 g serka mascarpone
  • 100 g masła orzechowego typu crunchy
  • 3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

  • Przygotuj składniki
  • Serek mascarpone utrzyj z masłem orzechowym i cukrem pudrem.
  • Ucieraj, aż do zgęstnienia kremu. Poczym schłodź w lodówce przed użyciem.

Print Friendly, PDF & Email
Jeśli lubisz mój blog, podziel się nim 🙂
Czy podobał Ci się ten artykuł?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.






error

Podoba Ci się mój blog? Proszę, podziel się nim ze światem :)