Mrożone owoce rozmróź na patelni i odparuj wodę. Redukuj do momentu, aż powstanie zwarta pasta.
Dodaj miód. Ogrzej jeszcze chwilę, tylko do momentu rozpuszczenia miodu.
W międzyczasie zmiksuj drobno kruche ciasteczka. Formę wyściel papierem do pieczenia.
Okruszki ciasta połącz z owocami. W razie konieczności ugniataj rękoma, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być zwarte ale podatne na ugniatanie.
Powstałą pastę przenieś do przygotowanej formy. Wygładź górną powierzchnię i włóż do lodówki na minimum 30min.
Schłodzone ciastko wyjmujemy z lodówki, wyjmujemy z formy i komponujemy z przygotowanym wcześniej biszkoptem lub ciastem. Ciasto najlepiej posmarować wcześniej cienką warstwą masy, aby Owocowe ciasteczko dobrze się przykleiło.