Mandarynki odcedź z wody. Połowę wody zachowaj w szklance na później. Odłóż kilka mandarynek do dekoracji. (Drugą połowę wody możesz wylać, lub wypić - jest pyszna :})
Masło rozpuść razem z sokiem cytryny, dodaj mandarynki i mieszaj, aż do zagotowania.
W wodzie po mandarynkach rozpuść mąkę.
Do ciepłego masła dodaj żółtka i wodę z mąką (w kilku turach, cały czas obserwuj konsystencję, powinna być jak budyń). Cały czas mieszaj intensywnie.
Letni krem przykryj folią. Tak aby folia skleiła się z całą powierzchnią kremu. Odstaw do lodówki na ok.2h.
Ochłodzony krem mandarynkowy ubijaj, aż utworzy gładką jednolitą masę. Dodawaj do niego po łyżce serka mascarpone.
Notes
Jeżeli po wymieszaniu z serkiem uznasz, że Twój krem jest nadal za rzadki dodaj łyżkę napęczniałej i ogrzanej (rozpuszczonej) żelatyny.
Keyword krem maślany, krem z mascarpone, mandarynki