200gmleka skondensowanego 200g = 150ml. 1 puszka 530g to 410 ml mleka. Do dekoracji zredukuj ilość mleka o połowę.
1sztszczypta soli
Instructions
Gromadzimy składniki i potrzebny sprzęt. Odmierzamy potrzebną ilość.
Miękkie masło (ale nie rozpuszczone) wkładamy do misy miksera elektrycznego. Jeśli masło jest jeszcze dość twarde kroimy je na małe kostki. Ucieramy na puszystą pianę. Im dłużej ubijamy tym bielsze masło.
Na małych obrotach miksera dodajemy do utartego masła mleko skondensowane słodzone (ja miałam takie z puszki).
Ucieramy razem do połączenia składników, ok. 5min. Po czym zmniejszamy obroty i jeszcze mieszamy przez chwilę, aby odpowietrzyć masę.
Notes
Aby krem wybielić należy dodać małą! ilość fioletowego barwnika (czubek wykałaczki). Jeśli dodacie zbyt dużo krem stanie się brudno-szaro-biały (nie ładny).Do masy MilkyWay można dodać: aromat waniliowy, sok z cytryny, rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę, kakao, barwniki spożywcze.Krem nadaje się pod masę cukrową.Krem MilkyWay na mleku skondensowanym można przechowywać w lodówce do 5dni. Można zamrozić na 2 - 3 miesięcy.