Zgromadź składniki, przesiej mąkę, nagrzej piekarnik do 180*C. Przygotuj plastikowe foremki do muffinek lub blachę do muffinek wyłóż papilotkami.
W dużej misce ubij jajka z cukrem na puszystą, jasnożółtą pianę. Ubijaj pianę dodając po łyżce cukru i ubijaj aż do jrgo rozpuszczenia. Pod koniec ubijania zmniejsz szybkość miksera i wymieszaj z pianą mokre składniki: olej roślinny, miód, ekstrakt z wanilii.
Na końcu dodaj puree z dyni i wymieszaj ze składnikami mokrymi.
Połącz pozostałe suche składniki.
Połowę suchych składników dodaj do składników mokrych. Jednocześnie dodaj połowę mleka. Mieszaj tylko przez chwilę, aż do połączenia się składników.
Dodaj drugą połowę suchych składników i resztę mleka. Mieszaj krótko tylko do połączenia składników. Aby dobrze wymieszać ciasto ściągaj jego nadmiar ze ścianek i dna naczynia.
Napełnij foremki w ⅔ ich wysokości.
Piecz babeczki w temperaturze 180*C, w piekarniku z termoobiegiem przez 14-16 minut. Pod koniec pieczenia sprawdź za pomocą patyczka czy babeczka jest dobrze upieczona. Umieść patyczek w centralnej części babeczki, jeśli końcówka wyjdzie sucha oznacza to, że babeczki są upieczone.
Poczekaj aż babeczki wystygną. Ja udekorowałam swoje, kremom maślanym na mleku skondensowanym. A dodatkowo każdą z nich nadziałam jabłkowym puree.