Białą czekoladę należy rozdrobnić, po czym umieścić w szklanym lub plastikowym naczyniu.
Rozdrobnioną czekoladę zalej syropem.
Włóż do mikrofalówki na 20s i wymieszaj. Ponownie włóż do mikrofalówki na ok. 5s i wymieszaj. Powtarzaj czynności, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
Żelatynę podgrzej w mikrofalówce przez ok. 3s. Rozpuszczoną wlej do ciepłej czekolady i mieszaj. Pamiętaj, że żelatyny nie można zagotować, ponieważ straci swoje właściwości.
Dobrze wymieszany drip o jednolitej konsystencji, przełóż do worka cukierniczego lub do specjalnej butelki z końcówką do dripów.
Na zimnej szklance odwróconej do góry dnem sprawdź konsystencję dripu.
Drip powinien łagodnie ściekać po ściance naczynia, a zatrzymując się utworzyć ładną kropelkę na końcu stróżki.
Jeśli uznasz, że konsystencja jest już odpowiednia, zacznij wylewać drip na torcie. Zacznij od tyłu tortu.